Uit de Kast

CarlJung-quoteOp de dag en tijd dat deze blog  gepubliceerd is, was het exact 50 jaar geleden dat ik het levenslicht zag. Nou, hartstikke leuk zal je als bloglezer misschien denken, maar wat heeft dat met het onderwerp van deze weblog te maken?!

Opgevoed vanuit het principe dat je niet met je kop boven het maaiveld mag uitsteken en dat normaal al gek genoeg was,  ben ik uitgegroeid tot een nuchtere vrouw die meestal de humor opzoekt. Verander jezelf
Het is me met de paplepel ingegoten dat je altijd netjes dient op te stellen en de ander voorop laat gaan.  Veel regels en wetten werden er op m’n broers en mij afgevuurd, met als meest duidelijk voorbeeld dat we tegen alles en iedereen “u” moesten zeggen. Wanneer we het in ons hoofd haalden om eens een keertje “je” of “jij” te zeggen, dan leverde dat direct boze blikken op,  want de ander kon zich daar tenslotte  aan storen dat jij je als een soort wijsneus ging gedragen en dat mocht ábsoluut niet! Dus was ik altijd (lees; overdreven) beleefd en heb ik geleerd om mijn eigen gevoelens te negeren.
Writing the story of your lifeDat die gevoelens ondanks die restrictie toch wel naar voren kwamen is niet zo heel verrassend, met als gevolg dat ik enorm slecht tegen – in mijn ogen – onredelijkheid kan en dat gaf ik via stil verzet vorm. Ik zocht manieren om geen gevolg te hoeven geven aan het onredelijke verzoek, door bijvoorbeeld een aanspreektitel te vermijden of door helemaal niets te zeggen, zodat ik voorkwam dat ik met de gevolgen zat.  Ik begon een masker op te zetten om in ieder geval een soort veiligheidsbasis in te kunnen richten en ik me niet zo snel gekwetst hoefde te voelen, wanneer ik me wilde verzetten tegen datgene wat voor me was vastgelegd. Spiritueel ontwakenIk zette mijn masker regelmatig op en gedroeg me zoals ik dacht dat van me verwacht werd. Maar door de verschillende opleidingen die ik deed, begon er wel af en toe een lichtje te branden dat de weg die ik zelf had verkozen om in te gaan, misschien niet de meest verstandige weg was , maar eigenwijs als ik ben ging ik toch verder op deze voor mij vertrouwde route. En dat bracht me soms positieve reacties en meestal reacties van onbegrip of negatief getinte opmerkingen. En ik begreep maar niet waar dat vandaan kwam. Totdat ik door simpelweg werk- en levenservaringen op te doen het inzicht kreeg dat ik ook nog altijd de mogelijkheid had om gewoon mijn eigen route te bepalen. Het quote-de-uitkomstmooie was, ik werd er zelfs meer om gewaardeerd dan daarvoor!
Manlief gaf me steeds de feedback die ik nodig had, door me te vertellen hoe anderen naar me kijken en dat is positiever geweest dan ik ooit zelf had bedacht. Dus toen ik startte met mijn huidige opleiding, kwamen alle eerlijke en positieve meningen voor het eerst in mijn leven op de goede plek. Trust your intuition Ik deed voor de opleiding een opdracht waarbij ik m’n studiegenoten liet zien wanneer ik mijn masker opzette en wanneer ik het masker kon weglaten. En dat heeft me het besef gegeven dat het hoog tijd werd dat ik nu eens voor mezelf ging kiezen. En al schoorvoetend ging ik mijn intuïtie volgen, door keuzes te maken die voor mij en mijn gezin de meest juiste keuzes waren en ik ging er meer naar leven.

Dat leven kreeg een steeds positievere wending, want ik voelde me ineens gewaardeerd en vooral geaccepteerd en ik ontving het ene na het andere

BelieveinYourselfcompliment. Natuurlijk zijn er ook mensen geweest die me niet (meer) begrepen en me vervolgens afwezen, alleen kon ik het nu accepteren omdat ik voor mezelf die knop om had gedraaid. Niet omdat ik geen gevoelens meer heb – het tegendeel is waar -, maar vooral omdat ik wist dat die personen niet in dezelfde stroom zijn meegevaren.

Door to the lightOp 7 november 2014 vertrok ik naar een  ‘Professionaliseringsdag voor ondernemende coaches’ .
Ik had me ingeschreven voor de workshop; ‘Intuïtieve marketing’ waar we als eerste opdracht kregen dat we de ander in de ogen moesten kijken en dan het eerste wat in je opkomt, aan de ander terug te geven. De tweede persoon tegenover wie ik kwam te staan was Brigitte en nadat ik haar mijn indruk had gegeven, vertelde ze mij dat ik een spirituele gave heb……….Pardon, hoor ik dat nou goed?
Brigitte vertelde me nogmaals dat ik een spirituele gave heb en dat ik niet goed wist wat ik ermee aan moet.  Veel  vragen kwamen er bij mij naar boven, maar daar was geen tijd voor tijdens de workshop, want we moesten beide door naar de volgende om deze oefening voor de laatste keer te herhalen.
De hele dag heeft dat bericht me bezig gehouden, want die vele vragen bleven m’n hoofd rondspoken. Ik heb de hele dag verder naarstig naar Brigitte gezocht en uiteindelijk in de middag lukte het me om Brigitte weer te spreken. Ik stelde haar de vraag waarom ze tegen me gezegd heeft dat ik een spirituele gave zou hebben en daarop antwoordde ze dat ik via mijn gave tot zoveel meer in staat ben maar dat ik er geen vorm aan durf te geven. Dat intrigeerde me en we spraken af dat ik haar zou bellen om nader met elkaar te praten.
bewustzijn3De rest van de dag was ik nog met dit bericht bezig en ik kon niet wachten tot ik thuis was en dit met de rest van m’n gezin kon delen. Ik had direct de wetenschap dat als ik die spirituele gave inderdaad heb, dan heeft Bella Donna die zeker. Want zij heeft zoveel meer ervaringen die naar het spirituele verwijzen dan ik, dat het voor ons allebei direct vast stond dat we deze reis samen zouden aangaan.

Nadat ik telefonisch contact had gezocht met Brigitte, maakten we vlak voordat wij naar Amerika gingen (de dag ervoor) een eerste persoonlijke afspraak en toog ik nerveus en alleen naar Houten om wat meer te horen over mijn spiritualiteit.Belive in you Er was direct een klik tussen Brigitte en mij en we konden meteen over van alles en nog wat met elkaar praten, terwijl ik Brigitte helemaal niet kende. Brigitte legde me uit dat het onze spirituele verbinding was en dat heeft zich in het afgelopen half jaar verder ontwikkelt.
Brigitte heeft voor mij contact gezocht met het hiernamaals en daar kwamen berichten uit voort die ik graag voor mezelf wil houden, maar het was een heel bijzondere en unieke ervaring.

SPIRITUALITEITSinds ik Brigitte ben tegen gekomen is er letterlijk en figuurlijk een wereld voor me open gegaan. En ook al wist verder niemand van mijn gave af, er kwamen ineens zoveel mooie en nieuwe contacten op mijn pad, dat het onmogelijk nog op “toeval” zou kunnen berusten. amsterdam-1003
Het ís er gewoon en ik laat het tot me komen als een sterke intuïtie die ik (nog) niet kan sturen of bewust kan inzetten en daardoor op de meest onverwachte momenten naar voren komt. Soms is dat wanneer ik op onverklaarbare wijze “iets” weet over de ander en soms omdat de ander laat blijken “iets” te weten, voelen of te zien bij mij en dat is mijn grootste bewijs dat ik vooral mijn intuïtie moet blijven volgen. Want ik krijg zoveel positiviteit terug van mijn cliënten, van de mensen om me heen dat het langzamerhand een onderdeel van mijn leven is geworden.

s_windIk heb in het afgelopen half jaar twee workshops gevolgd bij Brigitte en daarvan kom ik steeds helemaal verrijkt terug, want Brigitte zegt iedere keer weer dingen die soms weken later ineens van toepassing zijn of die op het moment dat ze het zegt midden in de roos  zijn. Ik ben tijdens de workshops – tot mijn grote verbazing – ook in staat om iets over de ander te zeggen terwijl ik dat daarvoor nooit bedacht zou kunnen hebben. Het komt gewoon in me op en omdat het daar kan, vertel ik dat.

intuitie-afbeeldingWees niet bang, ik ga niemand bewust “lezen” en ik ben ook geen waarzegster geworden. Ik ga er ook niet mee te koop lopen, zo van; ‘kijk mij eens effe spiritueel begaafd zijn’, want dat past niet bij de persoon die ik van nature ben.
Daarbij is mijn spiritualiteit  m’n meest kwetsbare kant en ik wil niet dat het op welke manier dan ook beschadigd raakt. En dat is voor mij de reden dat ik het de afgelopen periode binnenskamers heb gehouden.

Ik ben onlangs gestart met Leertherapie, wat een verplicht onderdeel vanuit mijn studie is. Wanneer jij de therapeut bent, dan is het handig om te weten wat de cliënt ervaart wanneer je in thSirituele kasterapie bent en je kunt bespreken waar je tegenaan loopt wanneer je met cliënten aan de slag gaat. Over dat laatste spraken wij met elkaar en dat heeft me aan het denken gezet en opnieuw was daar ineens mijn intuïtie, die me vertelde dat het nu maar eens afgelopen moest zijn met al dat ‘gemaskeerde gedrag’ waarbij ik vooral mijn strakke opvoeding los laat. Omdat mijn sterke intuïtie me vertelt dat het voor mij hoog tijd wordt dat ik al die mitsen en maren los laat.

Zoals ik al schreef kwamen al die spirituele ervaringen niet ‘toevallig’ op mijn pad, zeker niet als je er zoals ik van overtuigd bent dat “niets  voor niets gebeurd” (Behalve allerlei ernstige ziDeur openenektes en ongewenste situaties die je kunnen overkomen), dat gebeurd zodat je nieuwe keuzes kunt maken.
Hoog tijd om daar zelf gevolg aan te geven en nu voor eens en voor altijd uit dié spirituele kast te komen, zodat ik weer mezelf kan zijn. Het leven krijgt meer diepgang met alle spirituele toevoegingen dat ik besef dat het leven zoveel mooier is wanneer je alle drempels die je voor jezelf opwerpt weg haalt en écht gaat leven!
Blijkbaar moest ik eerst Sara zien, voordat ik tot dat besluit kon komen. Nu kan het feest toch echt losbarsten! Want het is toch wel een dingetje dat 50 jaar worden.

8-dingen-die-gelukkige-mensen-doen-maar-zelden-over-praten-800x350

Did you get the big picture?!

Teachless

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. lisoverseks schreef:

    Gefeliciteerd ! En niet alleen met je verjaardag 😉
    Mooi stukje verdieping. X

    Geliked door 1 persoon

Bedankt voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s