United States of America

Mijn dochter Eagleheeft net als ik een weblog en het leek ons wel een leuke uitdaging om samen eens over hetzelfde onderwerp te schrijven.  Zeker omdat we nu tegelijkertijd de weblog schrijven. We hebben niet zo heel erg lang hoeven nadenken over het onderwerp, want we kwamen we als vanzelfsprekend op Amerika als blog onderwerp uit..
Ben je net zo benieuwd naar m’n dochters blog – die we op exact dezelfde tijd publiceren – als ik, klik dan hier en laat je verrassen door het verhaal van een lieve meid van 14 jaar oud.

Ik ben zelf vier keer in Amerika geweest, de eerste keer was op huwelijksreis naar Miami in 1989, daarna met ons gezin naar Inverness in 2009. In 2011 zijn we naar North Fort Meyers en in 2011 zijn we naar Lanesville; New York geweest.

USATijdens alle vakanties hebben we ons er veilig gevoeld en genoten van alles wat Amerika ons te bieden heeft en dat is heel veel.

Buiten belachelijk veel TV-zenders is er zoveel te bekijken en zoveel te beleven in dat land van de toekomst. Alhoewel, ik schrijf wel dat land van de toekomst……..

God blessEr zijn veel dingen die je daar kunt vinden die met de toekomst te maken heeft, maar op een groot aantal gebieden loopt Amerika nog jaren achter. Zoals het programma Lingo bijvoorbeeld. Dat wordt daar ook uitgezonden en dat idee komt natuurlijk wel uit ons eigen kleine pieplandje. Maar het decor,  de kleding van de mensen en zelfs de microfoons doen denken dat het om een aflevering uit 1978 gaat, terwijl het recent opgenomen is.

FastfoodIedere 3 minuten is er in Amerika een MCDonalds te vinden en daar tussenin zitten de andere fastfood restaurants zoals de KFC, de Burger King, Pizza Hut,  iHop, Wendy’s, Dunkin’Donuts, Subway, enz, enz, enz.

En ik zal het maar eerlijk toegeven…. Ik ben een fan! Vooral omdat er zoveel keus is, kun je iedere dag in een ander restaurant eten. We kunnen dus gevarieerd fastfood eten, dat is toch een luxe die we hier in Nederland niet hebben. Al kennen we veel van de fastfoodketens die ik heb opgenoemd, zo vaak er een hapje pakken doen we in Nederland niet.

24784788Dat komt, omdat het grootste nadeel van al dat heerlijke eten is dat we er niet echt van afvallen. Hoewel ik eerlijk gezegd altijd wel ietsje slanker terugkom uit Amerika dan dat ik erheen ging, is fastfood “bad food”.

Je wordt er écht niet slanker van en als je net als ik al wat meer gewicht met je meedraagt is het niet verstandig om dat iedere dag te nuttigen. En dat is te zien, ja sorry dat ik het hier zo direct opschrijf, maar er lopen zoveel ronde Amerikanen over straat, dat ik me meteen beter voel.  Zodra het vliegtuig is geland  voel ik me met de minuut slanker worden bij het zien van stevige mensen die zich in een te strak shirt met een te strakke legging hebben gewurmd.

ObamaIn Amerika heeft men geen koningshuis maar een president, die iedere vier jaar gekozen wordt. Gelukkig is president Obama in het Witte Huis gebleven, want zijn ideeën gaan verder dan een eerdere president ooit heeft aangedurfd  Zo hebben wij op TV de strijd gezien in Amerika over de Zorgverzekering.

Zwaard-van-DamoclesEen verzekering die ervoor zorgt dat alle Amerikanen altijd hun ingeroepen medische hulp kunnen inzetten, zonder dat zwaard van Damocles boven zich te weten van die hoge rekening die volgt en die het volgende faillissement teweeg zal brengen.

Dit soort dingen maakt ons als Hollanders toch trots op het platte en kleine Nederland, waar we veel meer dingen hebben geregeld, waardoor wij dat soort discussies allang niet meer hebben. Ondanks dat we in Nederland over de Zorgverzekeringen ook nog lang niet uitgediscussieerd zijn.

enthousiast_springenJe kunt zeggen wat je wilt over de USA, maar er is geen enthousiaster land dan dit werelddeel van ons universum. Ook al verkoop je poep, ze juichen en klappen alsof ze daar altijd al op hebben zitten wachten. Foute antwoorden bij een quiz en er wordt geklapt. Oprah deelt haar favoriete spulletjes uit, waarvan je geen enkel idee hebt wat je ermee moet en ook dan wordt er uitbundig geklapt.

WeCanDoItPosterMaar ook als je met de mensen spreekt, ze vragen altijd “How are you doing” en horen dan altijd als antwoord “Great!” Want alles wordt “fantastic & Great” genoemd. Terwijl wij daar dan met onze nuchtere “down to earth” manier van denken het allemaal een beetje téveel van het goede vinden.

Maar toch…..heeft het ook wel wat, dat Amerikaanse enthousiasme. Je wordt er wel heel vrolijk van en als er een Amerikaan is die vraagt waar je vandaan komt is het toch leuk om daar een enthousiaste reactie op te krijgen.

911Ik kan jullie nog uren, dagen, weken, maanden vervelen met verhalen, meningen en ervaringen over The United States of America. Want er is zoveel over te vertellen, maar dat zal ik jullie als lezers niet aandoen.

Er is echter nog wel één ding waar ik ter afsluiting bij stil wil staan. Hoe groot, mooi en enthousiast Amerika ook is, het is óók tegelijkertijd een heel kwetsbaar land. Er is maar één terrorist voor nodig om dat hele grote Amerika totaal van de rel te brengen, door hen zo’n klap te geven dat men dat elf jaar na dato nog steeds niet te boven is.

Did you get this American picture?!

Teachless

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chiarasnor schreef:

  Haaayy mamie, wat een leuke blog! Goed deschreven! WE LOVE AMERICA! Xxxkuss loveyou

  Like

  1. Teachless schreef:

   Dank je wel schat!

   Like

Bedankt voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s